Има ли рискове за двигателя при дизел-матан?

Много често задаван въпрос от нашите клиенти. Ето защо ще обясним накратко за какво става на въпрос в действителност при поставяне на газов инжекцион на дизелов автомобил.

Дизеловият мотор е многократно по-надежден и здрав от бензиновия. По самия си замисъл той е много по-натоварен и изискванията към него са високи. Не сте ли забелязали, че коли на по над 300 000 км все още не харчат масло? Това е така, защото моторът е по-здрав.

Нека погледнем от страната на метана. Дали метанът се отразява добре или зле на двигателя? Реално погледнато в София има таксита с газови уредби на метан, които са на около 700 000 км. Който и да питате от собствениците им ще посочи, че монтажът на газова уредба щади двигателя.

Един от основните фактори за дълговечност на двигателя е неговото смазване. За това и направихме множество наблюдения на правени от нас автомобили с газови уредби на дизело-метан. Изводите са следните:

  • Преди монтажа на газовата уредба, маслото почерняваше след няколко дена след смяната. След монтажа на газов инжекцион за дизел маслото дори и след 2000 км е бистро.

  • Големи производители на двигатели, който предлагат хибриди за работа на дизел и метан, посочват че може дори да се увеличи пробегът преди смяна на масло.

  • Това означава, че колата с дизело-метан ще има масло с по-високи характеристики по-дълго време, т.е моторът ще може да изпълнява своите функции в по-добри условия.