Дизел на метан / LPG

Цените на горивата растат всеки ден. Вече дори и автомобилите на дизел са скъпи за ежедневна употреба. Това налага търсенето на решения за понижаване на цената на км и инсталиране на газови уредби.

Едно от решенията е използване на газ в дизеловите двигатели или казано по друг начин дизел на газ. Да, това е възможно без да се намалява динамиката на автомобила и консумацията на дизел да намалее до -70%.

Представете си до сега да сте плащали по 10 литра на дизел (нафта), а след инсталирането на дизел газ система за стигнете до 3 литра на 100 км.

Ние предлагаме следните конверсии:

  • Дизел + LPG (пропан-бутан)

  • Дизел + метан

И при двете решения ще намалите сериозно разхода на гориво. Решенията са възможно за почти всеки автомобил. Обадете ни се за повече информация за дизел на газ системи.

Решението, което препоръчваме е:

– Инсталиране на газов инжекцион. Цената е съпоставима с монтажа на такава система на бензинов автомобил.

– Софтуерна модификация – тя е от особено значение за газовата уредба на дизелов автомобил. Така автомобилът ще намали впръскването на нафта, за сметна на метан и пропан-бутан. Цената зависи според вида на автомобила.

 Крайната цена = цена газов инжекцион + софтуерна модификация.

Ето и примери. Автомобил – Renault  420 DCI 12000 см3. Икономия на гориво – Преди и след инсталирането на дизел на метан.

Alfa Romeo JTD дизел на метан

При тази конверсия не е възможно напълно да се изключи нафтата като гориво. При дизел на газ се изисква малко количество дизел, което да се възпламенява за да може да гори метана. Ето защо винаги в системата ще остане една малка част в порядъка на 20-30%. За да се достигне до висока икономия е необходимо да се направи професионален монтаж, необходимата софтуерна модификация и да се използват части за газови уредби с гарантиран произход и качество. В нашето портфолио от клиенти имаме и автомобили предлагащи таксиметрови превози, които се движат на двете горива.